top of page
  • Mehfem

İslam Atlası: Birleşik Arap Emirlikleri


BaÅŸkent: Abu Dabi

Nüfus: 9,7 Milyon






Birleşik Arap Emirlikleri veya kısa adıyla BAE, Orta Doğu'da Arap Yarımadasının güneydoğusunda bulunan bir ülkedir. 1971 yılında kurulan bu genç ülkenin 7 emirliklerinin isimleri Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü'l Hayme, Şarika ve Ummül Kayveyn'dir. Resmi dili Arapçadır. İngilizce ise yoğun olarak konuşulan ikinci dildir. Bölge, Hz Ebubekir'in hilafeti döneminde İslam topraklarına katılmıştır. Ülke nüfusunun %77'si Müslüman, %12'si Hristiyan, %4'ü Hindu ve diğer gruplardan oluşmaktadır.


BAE, petrol rezervleri açısından dünyanın en zengin 6. ülkesidir. Ülkenin en önemli gelir kaynağı petroldür. Ekonominin temelini petrol ve gaz oluşturmakta. Ayrıca ülkenin uzun kıyı şeritleri bulunduğundan dolayı, balıkçılık ve inci avcılığı diğer önemli gelir kaynaklarındandır. Turizm açısından ise en gelişmiş bölge Dubai'dir.


Nüfusun yalnızca %15'ini BAE vatandaşları oluşturuyor. Nüfusun geri kalanını ise yabancılar oluşturuyor. BAE, dünyanın en fazla göç alan ülkesidir. İnsan hakları açısından sicili kabarık bir ülkedir. Bölgeye çalışmak için gelen göçmenlerin neredeyse tüm insani haklarına el konuluyor, modern köleler olarak çalıştırılıyorlar. Aktivistler bu durumun son bulması için ayaklansalar bile maalesef bu '' modern yüzyılda'' modern kölelik hala devam etmekte.


Dünya üzerinde Mimari yapısını en sevdiğim camilerden birdir Şeyh Zayed Camii. Bkz;



Bastakiya, Dubai'nin tarihi izlerini ve Arap kültürünü görebileceğiniz önemli bir bölgesi. Bkz;



Ülkenin büyük bir kısmını oluşturan çöller. Bkz;



BAE, Modern ve ihtişamlı yüzüyle dünyadan çok fazla turist çeker. Bölgede yapılacak en eğlenceli aktivitelerden biri çöl safarisidir, bunun haricinde tabi ki yapılacak çok fazla aktivite mevcuttur. Özellikle alışveriş yapmak isteyenler için aradıkları her şeyi bulabilecekleri bir yerdir burası.

  • X
  • Instagram
bottom of page